تاثیر هوش بر یادگیری دانش آموزان
ریحانه شاهی
تاثیر هوش بر یادگیری دانش آموزان
✔یادگیری با استعداد پیوند نزدیکی دارد ، زیرا استعداد شالوده و اساس یادگیری است
✔همهی ما ، دانشآموزان مشتاق و بااستعداد زیادی را اطراف خود دیدهایم که در دوران تحصیل به تدریج شوق یادگیری در آنها از بین رفته است ، زیرا چارچوبی که مدرسه برای موفقیت تعیین کرده بود ، قرار نمیگرفتند.
✔در زندگی واقعی، معمولاً هر کاری ترکیبی از چند هوش را در برمیگیرد . برای موفقیت در هر رشتهای باید این موضوع را در نظر گرفت. معلم، پزشک، نویسنده، نقاش، خلبان، مکانیک، نوازنده، فروشنده و بازیگر ... همه و همه از انواع هوش بهصورت ترکیبی استفاده میکنند.
✔موفقیت هر فردی در این است که هوشهای مربوط به حرفهی مورد علاقهاش را در خود تقویت کند. یکی از مهمترین وظایف مدرسه این است که با ایجاد شرایط مناسب، استعدادهای دانشآموزان را در زمینههای گوناگون کشف کند و دانشآموزان را با توجه به استعدادهای خاص خود در مسیر زندگی هدایت کند.
✔در بحث هوشهای چندگانه باید به این نکته توجه کرد که هوشها یا تواناییهای هر فرد در عمل بهطور ترکیبی استفاده میشوند.
بنابراین، شناسایی استعدادها کمک میکند دانشآموزان متناسب با هوشهای برتر خود رشته یا حرفهای را دنبال کنند که با گرایشها و استعدادهای آنها هماهنگی بیشتری دارد.
🟠🟢⚫🔵
🧠هوشهای چندگانه عبارتاند از :
1. هوش منطقی- ریاضی
2. هوش زبانی-کلامی
3. هوش فضایی
4. هوش بدنی- حرکتی
5. هوش موسیقایی
6. هوش طبیعتگرایی
7. هوش درونفردی
8. هوش بینفردی
"هوش توانایی حل مسئله یا خلق محصولی است که در یک فضای فرهنگی با ارزش شمرده میشود"
(هوارد گاردنر)
✔استعداد هر فرد مجموعه ایی از آمادگی های طبیعی و اکتسابی یا قابلیت های اوست .
✔آزمونهای هوش توانایی های کلی هر فرد را در موقعیت های مختلف زندگی نشان میدهد .
✔استعداد یک ویژگی مادرزادی و غیرقابل تغییر نیست .بلکه تحت شرایط مساعد و یا نامساعد محیطی و بر اثر تجربه تغییر می کند ، رشد می یابد و یا متوقف میشود.
شکوفایی استعداد و هوش را میتوان به صورت اکتسابی بدست آورد . برای مثال شرکت در دوره ها و کلاس های هوش به دانش آموزان در جهت رشد و پرورش هوش برای موفقیت بیشتر کمک میکند و باعث میشود استعداد های خود را بهتر بشناسند .
پر بازدید ترین مطالب ماه
مقالات مشابه
کامنت شما با موفقیت ارسال شد